/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Spațiile din centrul Chișinăului unde trebuie să fie amenajate parcări - închise

missing
24 mai 2021, ora 22:02

Problema parcărilor din capitală este din nou pe agenda administrației publice locale. În acest sens, au fost identificate cel puțin trei locații, unde urmează a fi amenajate locuri pentru parcarea automobilelor. Una dintre acestea ar urma să fie amenajată pe str. Ismail colț cu bd. Ștefan cel Mare, alta – pe un teren de pe strada Bănulescu Bodoni, iar cea de-a treia – vizavi de Ministerul Finanțelor. Între timp, alte spații din centrul capitalei care la fel, au fost identificate pentru amenajarea parcărilor publice, le-am găsit închise.

Și spațiul de la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare, la fel, va fi transformat într-o parcare publică. Acolo, gardul deja a fost demolat, iar până la începerea propriu-zisă a lucrărilor, cei care vor parca acolo nu vor achita nicio taxă. Oamenii cu care am discutat ne-au spus că demult așteaptă aceste parcări. Ei sunt de acord să achite o taxă, doar ca mașina lor să fie în siguranță.

Unele spații prevăzute pentru parcări publice, le-am găsit închise ori inaccesibile.

Reprezentanții Ministerului de Interne nu ne-au răspuns la telefon, pentru a comenta de ce acest teren nu se exploatează conform destinației stabilite. Potrivit responsabililor de la Primărie, deocamdată nu a fost stabilit un mecanism prin care municipalitatea va recupera resursele, ce sunt alocate pentru amenajarea parcărilor. Iar până Ministerul Finanțelor va emite o hotărâre în acest sens, toate parcările amenajate vor fi gratuite.

La moment, lucrările se află la etapa de studiu, care va dura până la 4 luni. Abia după asta, va fi stabilit numărul de locuri de parcare, care vor putea fi amenajate în Chișinău. În prezent, în țara noastră sunt înmatriculate peste 1 milion de maşini, iar cel puțin o treime sunt în Chişinău, arată datele Agenţiei Servicii Publice.

Potrivit unor experți, numărul maşinilor care circulă zilnic prin Capitală este de două ori mai mare decât capacitatea străzilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram