Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Editorul canalului de telegram NEXTA,…

Editorul canalului de telegram NEXTA, reținut la Minsk după ce avionul în care se afla a fost forțat să aterizeze de urgență

Foto: euroradio.fm

Bloggerul și fotograful Roman Protasevici, fost redactor-șef al canalului de Telegram Nexta, declarat extremist în Belarus, a fost reținut la Minsk, aeronava la bordul căreia se afla acesta fiind forțată să aterizeze de urgență, informează evoboda.org.

Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair, în care se afla și Roman Protasevici, să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

Pe aeroportul din Minsk, pasagerii avionului au fost trimiși pentru o a doua inspecție. În același timp, Protasevici a fost reținut.

Canalul de Telegram „Pool of the First”, care publică mesaje de la serviciul de presă al lui Alexander Lukashenko, a raportat că acesta a dat personal comanda de a forța avionul să aterizeze la Minsk în legătură cu un mesaj despre o bombă la bord.

Raman Protasevich este actual editor al canalului de Telegram Nexta, recunoscut ca extremist în Belarus. În ultimele luni, acesta locuia la Vilnius și făcea parte din echipa Svetlanei Tihanovskaia.

Protasevici a fost inclus de către autoritățile din Belarus pe lista teroriștilor, dat în căutări interstatale.