Platforma DA a definitivat lista de candidați la parlamentare // Când va depune actele la CEC

Crina Dumitriu
23/05/2021

Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr, întrunit duminică, a aprobat lista electorală a formațiunii pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021. Principiile în baza cărora au fost aleși candidații Platformei DA pentru a o reprezenta în viitorul Parlament, anunțate au fost: meritocrația, profesionalismul, integritatea, implicarea în lupta împotriva corupției și capacitatea de a munci în beneficiul oamenilor, pentru o țară în care să vrei să trăiești.

Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a mulțumit tuturor pentru implicare și munca depusă, a remarcat prestația excelentă a deputaților Platformei DA în legislatura care își încheie activitatea și a remarcat că toate proiectele înregistrate în Parlament de fracțiunea Platformei DA vor fi continuate, promovate în mandatul viitor. El a precizat că Platforma DA a manifestat o atitudine extrem de serioasă în cadrul acestui proces și nu s-a grăbit să prezinte lista electorală înainte de a o fi discutat la toate nivelele și oferind timp suficient tuturor membrilor formațiunii să se expună pe marginea ofertei electorale a Platformei DA.

Listele electorale urmează a fi depuse la CEC în așa fel încât Platforma DA să poată demara campania electorală pentru a fi și mai reprezentativă în forul legislativ al Republicii Moldova.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) este un partid politic de centru-dreapta de opoziție din Republica Moldova, condus de avocatul Andrei Năstase și constituit în urma protestelor antiguvernamentale din 2015–2016 în baza formațiunii deja existente cu denumirea de Partidul Forța Poporului (PFP) și un grup de activiști ai Platformei Civice Demnitate și Adevăr. La 24 februarie 2015, pe fundalul scandalului financiar-bancar din ţară, cunoscut ca “Jaful secolului”, mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti şi foşti funcţionari publici au anunţat într-o conferinţă de presă lansarea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA). Începând cu primăvara anului 2015, Platforma DA a organizat o serie de proteste de amploare pașnice, iar la 6 septembrie 2015 în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a inițiat o acțiune de protest non-stop. Tot atunci, a fost format Consiliul Marii Adunări Naționale — structura care și-a propus să reprezinte pe protestatari în dialogul cu guvernarea. În decembrie 2015, o parte din grupul de lideri ai platformei a pus bazele formării Partidului politic “Platforma Demnitate și Adevăr” (PPPDA), prin redenumirea unei formațiuni deja existente — Partidul Forța Poporului. În vederea alegerilor parlamentare din februarie 2019, „Platforma Demnitate și Adevăr” a încheiat o alianță cu Partidul Acțiune și Solidaritate, numită Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” 

În cadrul scrutinului parlamentar din februarie 2019 Platforma DA a intrat în Legislativ cu 11 deputați, pe listele Blocului ACUM. 

Crina Dumitriu
23/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii