image
Sursa foto: luchianiuc.com//Facebook

Maratonul de vaccinare, organizat de USMF: Zeci de oameni stau la rând pentru a se imuniza // VIDEO

Zeci de oameni au făcut cozi uriașe în această dimineață pentru a se imuniza împotriva Covid-19 în cadrul maratonului organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina astăzi și mâine inclusiv cu Pfizer la Maratonul de imunizare „De la student la student”, organizat de USMF. Vaccinarea se realizează fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate. Maratonul se va încheia duminică, ora 21:00.

În primele 4 ore de la lansarea Maratonului, au fost vaccinate 530 de persoane, dintre care 416 cu AstraZeneca și 116 cu Sinopharm. Primii care s-au imunizat au fost studenții USMF „Nicolae Testemițanu”, ai Universității Tehnice a Moldovei și ai Universității de Stat din Moldova.

Imunizarea cu Pfizer se va desfășura la Punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare.

USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinurile Sinopharm și Phizer, și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Acțiunea a fost organizată cu scopul de a vaccina preponderent studenții și toate categoriile de beneficiari de studii, cadrele didactice, iar odată cu lansarea celei de-a treia etape de imunizare, acces la vaccinuri au toți cetățenii țării. Maratonul universitar de imunizare „De la student la student" este organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: