image
Sursa foto: mecc.gov.md

Pianul donat Filarmonicii Naționale a fost produs de cea mai mare companie din Cehia și a fost lucrat manual

Un pian de marca „Petrof” a fost donat ieri Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Pianul a fost produs de cea mai mare companie din Cehia și a fost lucrat manual.

Cu acest prilej, Capela Corală Academică „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și maestrul Eugen Doga au susținut un recital muzical.

mecc.gov.mdmecc.gov.md

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a adus mulțumiri donatorilor, precum și tuturor celor care, după incendiul din toamna anului 2020, au oferit suport financiar pentru remedierea pierderilor imense ale patrimoniului Filarmonicii Naționale.

mecc.gov.mdmecc.gov.md

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pianul a fost donat de întreprinderea Premier Energy Moldova și grupul Emma Capital, cu susținerea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova.

mecc.gov.mdmecc.gov.md

La 24 septembrie 2020, clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cea mai importantă instituție de concert din țară, a fost devastată de un puternic incendiu, care a distrus instrumente muzicale și echipamentele de scenă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: