image
Sursa foto: digi24.ro

Aproape 1.000 de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V au fost aruncate de o clinică din Kârgâzstan

O clinică din Kârgâzstan a aruncat aproape 1.000 de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V după ce o un angajat a deconectat frigiderul în care acestea erau depozitate pentru a-și reîncărca telefonul, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

Vaccinurile făceau parte dintr-un lot de 20.000 de doze livrate ca ajutor umanitar de către Rusia acestei țări sărace din Asia Centrală, notează sursa citată.

Campania de vaccinare a început în Kârgâzstan în luna martie, vaccinurile rusești fiind preferate în locul celor chinezești de la Sinopharm.

Autoritățile kârgâze au fost aspru criticate în urma acestui incident, care a fost făcut public abia săptămâna aceasta, dar care ar fi avut loc în aprilie la o clinică de stat din Bișkek, capitala țării.

Potrivit ministrului Sănătății, Alimkadyr Beishenaliyev, un angajat de la întreținere ar putea fi responsabil pentru această gafă, după ce acesta a căutat o priză pentru a-și reîncărca telefonul.

„Dacă vreunul dintre angajați este de vină, o femeie de serviciu sau altcineva, clinica va trebui să răspundă financiar”, a declarat acesta pentru jurnaliști.

Kârgâzstanul este afectat în prezent de un al treilea val de coronavirus. În această țară cu 6,5 milioane de locuitori au fost raportate vineri peste 100.000 de cazuri de Covid-19 și 1.735 de decese, autoritățile recunoscând totuși că aceste cifre oficiale nu reprezintă situația reală.

Potrivit autorităților sanitare kârgâze, peste 50.000 de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: