Peste 270 de voluntari ai Crucii Roșii Moldova vor contribui la informarea populației despre vaccinarea împotriva Covid

Peste 270 de voluntari ai Asociației de Cruce Roșie din Republica Moldova vor fi implicați în informarea populației despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva Covid-19, la nivel național.

Foto:

Astăzi, a avut loc prima ședință de instruire pentru voluntarii din raioanele Orhei, Anenii Noi, Criuleni, Ungheni și Briceni, în cadrul căreia medicul epidemiolog, Alexei Ceban și profesorul universitar, Ninel Revenco, le-a vorbit despre procesul de vaccinare la nivel național,  eficiența și beneficiile vaccinării și importanța informării corecte a populației despre vaccinuri și vaccinare.

La fel, specialiștii le-a răspuns la cele mai frecvente întrebări și mituri despre vaccinare.

În total, vor fi desfășurate trei runde de instruire, în perioada 21 mai- 5 iunie, apoi voluntarii vor merge din casă în casă, pentru a transmite informații veridice despre vaccinare, populației.

Acțiunea este realizată în contextul Campaniei de comunicare privind vaccinarea împotriva Covid-19, desfășurată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF Moldova.


Pub