(foto) Moldovenii au facut cozi ca să se imunizeze: Maratonul, inițiat de Universitatea de Medicină de vaccinare anti-Covid, continuă

Astăzi, 22 mai, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițianu” din Republica Moldova continuă vaccinarea la Maratonul de imunizare „De la student la student”. Astfel, mai mulți cetățeni de dimineață s-au mobilizat și s-au dus să se imunizeze. Oamenii au făcut cozi imense pentru a se vaccina cu Pfizer. 

Foto:

Cetățenii s-au putut imuniza cu vaccinurile: Pfizer (6 linii de vaccinare - Complexul Sociocultural Universitar), Sinopharm (4 linii de vaccinare - Blocul didactic nr. 1, AstraZeneca (4 linii de vaccinare - Blocul didactic nr. 1).

Începând cu ora 8:00 dimineața, la Maratonul de imunizare organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost vaccinate 1140 de persoane, dintre care: 950 - Pfizer, 155 - AstraZeneca, 35 - cu Sinopharm, iar în primele 24 de ore de la lansarea acțiunii au fost imunizate 1755 de persoane: Pfizer - 950; AstraZeneca - 616; Sinopharm - 189.

Universitatea a primit azi dimineață 1000 de doze de vaccin. USMF a solicitat autorităților suplinirea lotului de vaccin Pfizer. La moment, rândul este la fel de mare - circa 500 de persoane. Doritorii sunt așteptați astăzi și mâine, în regim non-stop - 24/24, fără programare, doar cu buletinul de identitate.


Maratonul a început vineri, la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00. De menționat că nu e nevoie de programare. Procesul se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.  Astfel, sunt îndemnați și așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din
Republica Moldova.


Pub