Olga Țapordei – 10 lucruri despre răbdare, însușite pe Everest: „Zâmbim, zâmbim și zâmbim”

După ce a arborat drapelul Republicii Moldova pe cel mai înalt vârf de pe continentul african, moldoveanca Olga Țăpordei nu se oprește aici, aceasta a pornit în realizarea visurilor și anume să cucerească cel mai înalt punct al planetei-Everest, scrie SHOK.md. 

Foto: shok.md

Și la 5364 m altitudine spre Everest, Olga Țapordei își încântă urmăritorii cu cele mai interesante momente și stări trăite. Olga are grijă să se împărtășească cu cele mai valoroase lucruri pe care i le oferă această experiență. 

„10 lucruri despre cum simt eu „RĂBDAREA” sau cum s-o ai când nu mai ai răbdare, de la capătul lumii, sau la 5364 m altitudine spre Everest  

1. Ne focusăm pe partea bună. Toți cei din echipă suntem cu toții sănătoși și voioși. 
 
2. Suntem recunoscători pentru fiecare clipă de liniște și de prezență. 
 
3. Învățăm de la munți să fim demni și răbdători. Munții ne învață asta. 
 
4. Acordăm timp pentru un respiro. Pe Everest, în mod conștient, nu automat, am ridicat piciorul de pe accelerația cotidiană și m-am lăsat să fiu: liberă, adevărată, simplă, să fiu. În moment. 
 
5. Lăsăm spațiu gândurilor. Știți că uneori viața e stresantă: Da! Eu îmi propun, și Da! Și acasă le reușesc pe toate, dar asta pentru că mă trezesc zilnic, la 5 dimineața. Aici avem timp să procesăm gândurile noastre, să visăm cu ochii deschiși, să ne încălzim cu cele mai frumoase amintiri. 
 
6. Ne amintim în fiecare moment că this is kind of one life time experience. Mai ales în momentele în care este greu. 
 
7. Învățăm să ne gestionăm propriile emoții. Unul dintre cele mai apăsătoare momente a fost atunci când am aflat că doi dintre colegii noștri din Everest 2021 au pierdut viața. Sincer, acel eveniment mi-a dat peste cap ziua respectivă, dar am analizat și am înțeles că eu nu mai am cu ce să-i ajut. Și am știut că trebuie să am grijă să duc la bun sfârșit această misiune: pentru mine, pentru țară și pentru cei care poate au visat, au urcat, dar nu au ajuns acasă la familia lor, în țara lor. 
 
8..Învățăm să integrăm în ecosistemul personal „Arta de a nu face nimic” – iată aici, prieteni, aici la mine merge greu procesul. Eu, din fire sunt driven, ambițioasă, go-getter, bazată pe acțiune. Tare greu îmi vine să… Iau și să stau. A 2-a zi de odihnă, după a 2-a aclimatizare, nu știam “ce să fac cu mine”. Dar încerc, cu răbdare! Fraza „Dolce far niente” sigur nu e despre mine! Sau…nu aici😅 
 
9. Zâmbim, zâmbim și zâmbim. Dacă mușchii sunt obosiți, zâmbim pe interior. Știți fraza „Fake it till you make it”? Păi, sunt așa momente în viață, iar noi suntem aici să răzbatem! 
 
10. Chiar dacă SCOPUL este să fim acolo, la 8848 m înălțime, deasupra lumii, suntem aici și pentru proces. (Continuarea în carousel)”, a scris moldoveanca Olga Țăpordei pe pagina sa de Instagram. 

De asemenea, Olga a mai scris două gânduri motivaționale, unde menționează că procesul este ceea ce ne învață adevăratele valori. „Pentru că de fapt procesul este ceea ce ne învață adevăratele valori. BONUS: Când crezi că nu mai poți, 100% mai poți oleacă!” 

Cu câteva zile în urmă, Olga a împlinit o lună de când e în Nepal. Iar cu această ocazie, a transmis urmăritorilor cum a decurs acest timp. 

„Știți ce a fost cel mai provocator? Nimic. Pentru că nu am avut așteptări, pentru că am lăsat totul să curgă…nu am schimbat cursul, am acceptat orice ploaie/vânt/soare! Orice durere de cap și orice situație în care rămâneam în munți, sleită de puteri, dar eram sigură că mai pot un pic. Și mă porneam…undeva cu suportul cuiva, alteori cu suportul minții mele. E fantastic ce se întâmplă cu mintea noastră în astfel de momente! 
⠀ 
Știți cum trece o lună spre cel mai înalt vârf din lume? Tare diferit de orice am experimentat/trăit până acum. 
⠀ 
A fost o lună intensă tare! O lună de emoții noi; O lună de Oameni noi; O lună de experiențe noi; O lună de deprinderi noi; O lună în care am luptat și m-am depășit, zi de zi; O lună de adaptare la noua realitate; O lună de dormit în sacul de dormit, chiar dacă din ele au fost și câteva zile în pat, dar oricum în sac)); O lună în care mi-am spălat de 2 ori capul (și tăt normal); O lună de arome noi; O lună de view-uri noi – dacă ar fi să le descriu – intergalactice; O lună de cunoștințe noi; O lună de Eu cu Mine în fiecare dimineață și seară (când te auzi doar tu pe tine și afli multe lucruri noi😅) O lună numai de alb în jur – ia pensula și colorează cum vrei; O lună de culori proprii; O lună în care ograda ta de acasă, prinde culori și ție nu-ți vine a crede; O lună în care vezi cum crește copilul tău de la o zi la alta; O lună în care înveți să trăiești cu 6 oameni străini, dimineața, la amiază și seara; O lună de rutină nouă; O lună în care cafeaua este ceva atât de rar și…Doamne, nu există plăcere mai pură în diminețile de după duș în cort, cremă pe față și vederea aia spre Khumbu. O lună de nebunie la propiu și la figurat; O lună de Limitless, în primul rând”, a scris Olga. 

Olga este una dintre fondatorii „Angry Business”, expertă în marketing și personal branding. 


Pub