Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Washington Post: De când a…

Washington Post: De când a părăsit funcția, Donald Trump a cerut guvernului american 40 de mii de dolari pentru cazarea pe proprietatea sa din Florida a agenților Secret Service care îl păzesc tot pe el

Washington Post publică documente care arată tarifele pe care serviciul secret le-a plătit la proprietățile președintelui Trump până pe 30 aprilie. Trump a stat la Mar-a-Lago (Florida) mai mult de o săptămână, înainte de a se muta la locația din Bedminster, pentru perioada de vară. Nu este clar dacă a continuat să taxeze Serviciul Secret până în luna mai, scrie BIZIDAY, care citează The Washington Post

În timp ce era președinte, cei care se ocupă de proprietățile lui Trump au taxat guvernul SUA cu mai mult de 2,5 milioane de dolari, adesea pentru ca agenții serviciului secret să poată folosi camerele de lângă fostul președinte. 

Washington Post scrie că decizia lui Trump de a taxa serviciul secret este destul de neobișnuită, atât pentru un președinte în funcție, cât și pentru un fost președinte. Foștii președinți beneficiază de protecția serviciului secret pe viață. 

Clubul Mar-a-Lago din Florida, este una dintre proprietățile fostului președinte Donald Trump, unde acesta preferă să stea în timpul iernilor (Greg Lovett/AP)

Anul trecut publicația a vorbit cu istorici și reprezentanți ai președinților recenți și nu a putut găsi un alt exemplu de președinte care să perceapă chirie serviciului secret la această scară. În timp ce era protejat ca vicepreședinte, Biden a taxat serviciul secret cu 2.200 de dolari pe lună pentru a folosi o cabană pe proprietatea sa din Delaware. În total, Biden a primit din banii publici 171.600 de dolari între 2011 și 2017. Biden nu a mai perceput chirie serviciului secret de când a devenit președinte, în ianuarie 2021, potrivit unui purtător de cuvânt al Casei Albe.

Sumele cerute de Donald Trump au fost peste limita de cheltuieli de 205 dolari aplicată majorității angajaților guvernamentali care au stat în Palm Beach în această primăvară. Totuși, serviciului secret i se permite să cheltuiască mai mult decât limita, dacă misiunea sa de protecție o impune.

Sursă: The Washington Post, BIZIDAY