(FOTO) Viața amoroasă a lui Bill Gates. De la Ann Winblad la Melinda Gates

22 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
22 Mai 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Timp de aproape trei decenii, Bill și Melinda Gates au fost unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lume până în momentul în care cei doi au divorțat. Dar, pe lângă fosta sa soție, Melinda, Bill Gates a mai avut câteva partenere.

Înainte ca Gates să o cunoască pe Melinda în 1987, cofondatorul Microsoft a avut cel puțin alte două romantisme majore, ambele lăsând o impresie durabilă asupra vieții sale.

Iată ce se știe despre cele două foste iubite ale lui Gates, Ann Winblad și Jill Bennett, precum și detalii despre curtarea sa cu viitoarea sa soție.

Jill Bennett

Bennett, care a fost descrisă drept „prima sa iubită serioasă”, l-a întâlnit pe Gates la o petrecere în 1983 în cartierul Madison Park din Seattle, unde perechea s-a legat de tenis, computere și prieteni comuni.

Născuți la o zi distanță la același spital, tinerii de atunci de 27 de ani s-au minunat de cât de multe au în comun, a raportat Seattle Times.

„Chiar semănăm puțin la fel”, a spus Bennett ziarului.

Dar după ce s-au întâlnit timp de câțiva ani, Jill Bennett s-a săturat în cele din urmă de stilul de viață al lui Gates.

Ea a descris cum Gates a scos chiar radioul din mașina lui, pentru a nu-l distrage de la brainstorming-ul despre afacerea sa.

„El a fost întotdeauna multitasking. Atenția lui nu a fost 100% la ea. Se gândea întotdeauna la toate celelalte lucruri legate de computer ”, a spus Wallace, care l-a intervievat pe Bennett despre Gates.

Dar fostul cuplu a rămas aproape ca prieteni, Bennett chiar creând seria de lectură Mary Gates în 2003 pentru a o onora pe mama lui Bill, care a murit de cancer, a raportat Seattle Times.

Bennett a fost, de asemenea, diagnosticat cu cancer de sân, lucrând ani de zile pentru a găsi un remediu înainte de a ceda în cele din urmă bolii în 2004, a raportat ziarul.

Bill i-a adus un omagiu fostei sale iubite, numind-o curajoasă în lupta cu boala.

„Era o ființă umană remarcabilă – înzestrată, dedicată și plină de viață”, a spus el. „Și-a luptat cancerul la fel de curajos ca oricine am cunoscut vreodată. Nu a cedat niciodată – de fapt a găsit puterea de a atrage atenția asupra problemei și de a inspira oamenii să lucreze spre o vindecare ”.

Ann Winblad

Winblad a fost o altă fostă iubită care a rămas ani de zile în viața lui Bill chiar și după ce a mers pe culoar cu Melinda.

Perechea a început să se întâlnească în 1984, după ce s-a întâlnit la o conferință de computer, a raportat Time în 1997.

Ceea ce a urmat a fost o serie de „întâlniri virtuale”, unde vor urmări aceleași filme în același timp și apoi vor discuta, a relatat revista.

Dar cuplul a renunțat până în 1987, când Winblad, care este cu cinci ani mai mare decât Gates, ar fi fost mai pregătit să se stabilească.

Totuși, au continuat să facă o călătorie anuală la casa lui Bill’s Outer Banks.

„Ne împărtășim gândurile despre lume și despre noi înșine”, a declarat pentru revistă Winblad, expert în software și capital de risc din Seattle, Washington.

Evadările nu s-au oprit când s-a căsătorit cu Melinda, care ar fi dat soțului ei binecuvântarea pentru a le continua.

„Putem juca putt-putt în timp ce discutăm despre biotehnologie”, a declarat magnatul Microsoft revistei despre călătorii.

Winblad s-a căsătorit de atunci cu Alex Kline, 63 de ani, investigator privat cu doi copii adulți dintr-o căsătorie anterioară, a declarat o sursă pentru The Post. S-au căsătorit acum aproximativ șase ani.

Melinda French Gates

Când cofondatorul Microsoft și-a întâlnit viitoarea soție la o expoziție comercială din New York în 1987, nu era tocmai dragoste la prima vedere.

„Când ne-am întâlnit prima dată, ea avea alți iubiți, iar eu am avut Microsoft”, a spus Bill într-o docuserie Netflix din 2019 „Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates”.

A lucrat pe scurt pentru companie în departamentul său de marketing înainte de a fi numită în funcția de director general al produselor informatice la începutul anilor ’90.

Dar undeva de-a lungul liniei, au descoperit că aveau o legătură romantică.

„Cred că [Bill] dorea pe cineva care avea multă curiozitate intelectuală. Aveau multe în comun despre care puteau vorbi ”, a declarat Wallace, biograful lui Bill, pentru The Post.

Se pare că Bill s-a consultat ​​chiar și cu fosta sa, Winblad, înainte de a-i propune căsătorie Melindei.

Bill și Melinda au făcut legătura în ziua de Anul Nou din 1994, în Hawaii.

Cei doi și-au întâmpinat primul copil, fiica Jennifer, în 1996, urmat de fiul lor, Rory, în 1999 și fiica Phoebe în 2002.

Perechea și-a anunțat despărțirea pe 3 mai, după 27 de ani de căsătorie, spunând că „nu mai cred că putem crește împreună ca cuplu în următoarea fază a vieții noastre”.

Anunțul de divorț a fost urmat de Gates care a confirmat că a avut o aventură în timpul căsătoriei lor cu un angajat Microsoft anonim, deși a spus că relația a fost în 2000 și s-a încheiat „pe cale amiabilă”.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău