(foto) Rafturile bibliotecii mobile din Scuarul „Mihai Eminescu” din Chișinău au fost suplinite cu cărți

188394810_3985093978245062_7274948380119094193_n
Foto: Типичная Молдова

În Scuarul „Mihai Eminescu” a fost inaugurată o bibliotecă mobilă, pentru ca iubitorii de lectură să poată răsfoi o carte în aer liber când se află în trecere prin centrul orașului. Rafturile bibliotecii au fost suplinite cu zeci de cărți din partea oamenilor de cultură și agenților economici.

Inițiativa aparține Preturii sectorului Centru. Astfel, eventualii donatori de carte pentru bibliotecă – agenți economici, instituții, oameni simpli – pot contacta în acest scop autoritatea locală. (str. Bulgară, 43, telefon: (022) 27-15-13).

Scuarul „Mihai Eminescu” a fost inaugurat în luna noiembrie 2020. Renovarea a prevăzut înlocuirea pavajului vechi, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și a mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi și vaze de flori).

De asemenea, în zona de odihnă au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic, precum și un sistem acustic (18 boxe) destinat evenimentelor culturale/mondene și difuzarea programelor radiofonice teatralizate. Iar pentru securizarea zonei a fost instalat sistemul de monitorizare video.

Totodată, în scuarul „Mihai Eminescu” au fost plantați nouă molizi argintii şi 30 de tuia pitică, inclusiv specii decorative precum sorbul și ienupărul.

Costul lucrărilor de renovare a scuarului „Mihai Eminescu” sunt de circa 2,7 milioane de lei și au fost suportate de municipalitate în colaborare cu Mobiasbanca – OTP Group, precum și EcoCity S.R.L.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente