/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Primii șase concurenți electorali, oficial înregistrați la CEC. Au deja undă verde să facă agitație

missing
21 mai 2021, ora 23:22

Start campaniei electorale! Comisia Electorală Centrală a înregistrat oficial primii șase concurenți electorali, pentru alegerile parlamentare anticipate din vară. Astfel, aceștia au deja undă verde de a face agitație și de a le cere oamenilor votul.

„Stimați reprezentanți ai concurenților electorali, deja vă anunțăm că hotărârile privind înregistarrea asupra celor care ne-am expus sunt semnate. În câteva clipe, putreți să vă apropiați să primiți copiile autentiifcate din anticameră. Vă urăm succes în campanie!”

Așadar, Comsia Electorală Centrală a înregistrat, stăzi,în cursa electorală,primii șase concurenți, care au depus actele acum o săptămână. Este vorba de blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul Electoral Renato Usatîi și Partidul Politic ȘOR. La fel, CEC a înregistrat și simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot.

„În fostul Legislativ, atât dvs, cât și colega dvs ați fost lipsiți de imunitate, fiind acuzați pe diverse dosare. Mai merită ca domnul Ulanov și doamna Tauber să ajungă în viitorul Legislativ? – Desigur. După exemplul doamnei Tauber și doamnei Apostolova, Procuratura și-a recunoscut greșeala. Mergem cu capul sus”.

La rândul său, Marina Tauber nu s-a putut abține și a amenințat presa cu judecata.

„Noi vom analiza toate titlurile dvs de știri atent și ne rezervăm dreptul, în caz de ceva, să vă atacăm în judecată”.

Tauber s-a arătat deranjată și atunci când am întrebat-o dacă Ilan Șor, care se află primul în lista electorală, fiind primul pretendent din partea Partidului Șor la fotoliul de deputat, va participa fizic în campania electorală.

„ Deciziile nouă ne aparțin cum să ne comportăm în campania electorală. Alegerea va fi făcută de cetățean. – Pretindeți la o funcție publică, domna Tauber și vă rog frumos să răspundeți la întrebări. – Eu foarte frumos am răspuns”.

Și liderul PACE, fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, acuzat anterior public de implicare în scheme de contrabandă cu alcool etilic, țigări și tutun în perioada guvernării oligarhice, lucruri pe care le-a respins, susține că merită să ajungă în Legislativ. Acesta spune că vrea să facă ordine, astfel ca în instituțiile cheie ale statului să nu ajungă persoane consumatoare de droguri și bandiți.

„Este în dreptul meu moral de cetățean și lider de partid să facem ordine în țară. – De ce nu ați făcut ordine, când erați la conducere? Drogurie cum se traficau așa și se trafică…”

De astăzi, începe și campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați. Amintim că, zilele trecute, pentru înregistrare la anticipate au depus actele încă două formațiuni politici. Este vorba de Partidul Democrat și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”. Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile. Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat este 11 iunie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram