image
Sursa foto: Profimedia Images

ONU: Fâșia Gaza este iadul pe Pământ pentru copii

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a îndemnat Israelul să permită accesul ajutoarelor internaționale pentru palestinieni și a spus în fața Adunării Generale a Organizației că va lansa cât mai curând cu putință un apel pentru finanțarea acestor ajutoare, relatează Reuters.

„Dacă există iadul pe Pământ, atunci el este reprezentat de viața copiilor din Gaza de astăzi”, a spus Guterres, referindu-se la conflictul armat violent în desfășurare în Fâșia Gaza, dintre forțele israeliene și gruparea Hamas.

„Ostilitățile au provocat daune severe infrastructurii civilii vitale din Gaza, inclusiv drumuri și infrastructura de electricitate fapt ce a alimentat o criză umanitară.

Căile de acces în Gaza au fost blocate, iar penele de curent afectează capacitatea de a furniza apă potabilă în regiune”, a adăugat Guterres, scrie Digi24.

Zeci de clădiri și locuințe au fost distruse sau avariate, iar unele bombardamente au distrus inclusiv spitale. În jur de 50.000 de oameni caută adăpost în clădiri ONU, în moschei sau în alte locuri.

Acești oameni nu au acces la apă, hrană, igienă sau servicii medicale, a adăugat Guterres – „Ne punem speranța în comunitatea internațională că se va preocupa să ajute la rezolvarea acestei crize umanitare”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: