image
Sursa foto: bbc

Prințul William, după raportul despre interviul dat de mama sa pentru BBC: Înșelătoria a înrăutățit relația părinților mei

Interviul acordat de prințesa Diana pentru BBC în 1995, care a șocat Marea Britanie și a zdruncinat casa regală, a fost obținut prin metode înșelătoare, potrivit unui raport care arată că jurnalistul Martin Bashir a falsificat mai multe documente pentru a o determina pe Diana să dezvăluie detalii intime, în momentul în care căsnicia cu prințul Charles se destrăma. Prinţii William şi Harry spun că această înşelătorie și practicile lipsite de etică ale postului de televiziune au înrăutăţit relaţia dintre părinţii lor şi au alimentat paranoia mamei lor, scrie digi24.ro.

Prințesa a fost mințită că la curtea regală existau persoane plătite de serviciile de securitate că o spioneze. Așa ar fi fost convinsă să acorde exclusivitatea devenită bombă mediatică. Raportul, rezultat după ancheta independentă condusă de judecătorul pensionat Lord Dyson critică, de asemenea, și ancheta internă a BBC din 1996 cu privire la condițiile în care a fost făcut interviului.

Prințul William: Interviul a rănit numeroase persoane

Fiul cel mare al Dianei, prințul William a învinuit deficienţele interviului pentru înrăutăţirea relaţiei dintre părinţii săi şi a spus că acesta a contribuit la paranoia ei, scrie BBC. Prinţul William a spus că cel mai mult îl întristează faptul că mama lui nu a aflat niciodată că a fost păcălită. El a adăugat că prinţesei Diana i-au greşit "nu doar un reporter necinstit", ci şi şefii BBC.

„Ce mă întristează cel mai mult este că, dacă BBC ar fi investigat în mod corespunzător plângerile făcute iniţial în 1995, mama mea ar fi ştiut că a fost păcălită", a transmis el. Ducele a mai afirmat că, în opinia lui, modul înşelător în care a fost obţinut interviul a influenţat substanţial cele spuse de mama sa și a rănit numeroase persoane.

Prințul Harry: Practici asemănătoare sunt încă răspândite la scară largă

Prinţul Harry a criticat de asemenea postul de televiziune. Într-un comunicat separat, ducele de Sussex a spus că "reacţia în lanţ a unei culturi de exploatare şi practici lipsite de etică" au dus la moartea mamei sale.

El a mai afirmat că este profund îngrijorat că practici asemănătoare "sunt încă răspândite astăzi la scară largă". BBC a transmis scuze în scris prinţilor William şi Harry, precum şi prinţului Charles şi fratelui prinţesei Diana, contele Specer. Bashir a declarat că falsificarea documentelor a fost "o prostie" din partea sa şi că regretă acest lucru, dar a spus că acestea nu au avut vreo influenţă asupra deciziei prinţesei Diana de a da interviul.

Ancheta independentă a fost comandată de BBC la finalul anului trecut, după ce contele Spencer, care i-a prezentat-o pe Diana lui Bashir, a făcut acuzaţiile public.

Noutăţile partenerilor

comentarii: