image
Sursa foto: border.gov.md

Un permis de conducere falsificat, depistat în bagajul unui pasager al rutei Chișinău-Paris

Un tânăr moldovean a fost depistat la punctul de trecere al frontierei Cahul cu un permis de conducere falsificat în bagajul de mână.

Aseară, la ora 00:15, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, la frontieră, s-a apropiat un microbuz de pe ruta Chișinău – Paris. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii controlului asupra pasagerilor și a bunurilor deținute. Ca urmare, în geanta de mână al unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale și care prezenta bănuială rezonabilă de falsificare. Din primele cercetări, cu tehnica specială, a fost constatat falsul în permisul de conducere. 

Tânărul le-a spus polițiștilor de frontieră că în lipsa timpului de a-și face studiile la școala auto, fiind la muncă peste hotare, a apelat pe rețelele de socializare la ajutorul unei persoane. În scurt timp, acesta a obținut permisul contra sumei de 100 de euro.

Oamenii legii au stabilit că intermediarul este un bărbat de 27 de ani cu dublă cetățenie, moldovenească și română.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștia investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: