image
Sursa foto: jurnal.md

Încă o companie petrolieră a scumpit benzina și motorina

După ce acum trei zile o rețea de benzinării a majorat prețul carburanților, astăzi o altă companie a afișat scumpiri.

Un litru de benzină A-95 costă acum 20 de lei și 40 de bani, cu 40 de bani mai mult decât ieri. Motorina s-a scumpit cu 45 de bani și costă 16 lei și 80 de bani.

Aceasta este a șasea scumpire în ultimele cinci luni. În acest interval, prețul unui litru de benzină a crescut cu 5 lei, iar motorina s-a scumpit cu 3,5 lei litrul.

Ieri, reprezentanții mai multor rețele de benzinării au discutat cu membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică despre formarea unei noi metodologii de plafonare a prețurilor. Aceștia s-au plâns că actuala lege privind plafonarea prețurilor la produsele petroliere are un șir de carențe, care vor influența negativ activitatea economică a companiilor.

Precizăm că, la începutul acestei luni, președintele Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere, care oferă dreptul să stabilească prețul carburanților Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, nu companiilor petroliere. Termenul limită pentru prezentarea noii metodologii este 14 iunie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: