image
Sursa foto: Jurnal.md

Tactica partidelor clonă, reactivată în ajun de alegeri: O formațiune politică și-a schimbat denumirea în „PAȘ”

În ajunul alegerilor parlamentare anticipate, se revine la strategia partidelor clonă, utilizată și anterior pentru a rupe din voturile formațiunilor cu cele mai mari șanse de câștig la scrutin.

Partidul Noua Opțiune Istorică, formațiune politică înregistrată în 1999, și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, potrivit ultimului număr al Monitorului Oficial.

Reprezentanții PAS au calificat momentul ca pe o acțiune disperată a „oligarhilor care luptă să supraviețuiască și să evite pușcăria”.

„Ce fel de campanie în care oligarhii luptă să supraviețuiască și să evite pușcăria, fără partide clonă? Faptul că au o gândire atât de primitivă îi face previzibili. Și vulnerabili. Citesc în asta frică și disperare. Ultima șansă a hoților. Dacă ne scapă la guvernare, s-a zis cu ei. Și ei știu asta. Negocieri, compromisuri, jumătăți de măsură, târguri și înțelegeri nu vor fi”, a declarat Dumitru Alaiba, candidat pe lista PAS.

Deocamdată, PAȘ nu a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală. Acesta însă se regăsește lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: