image
Sursa foto: msmps.gov.md

Alte 50.310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech au ajuns astăzi în Republica Moldova

Republica Moldova a primit astăzi încă 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, informează Ministerul Sănătății.

În total, 100.620 doze de Pfizer-BioNTech sunt depozitate la ANSP și urmează să fie distribuite Centrelor de vaccinare în zilele următoare.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până în prezent 264 380 de persoane au fost vaccinate. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.  Astfel, persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară.

Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Pfizer este vaccin mARN și e autorizat pentru utilizare în mai multe state, precum SUA, Canada, țările UE, Marea Britanie. Acesta a fost precalificat de OMS și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.  Potrivit studiilor clinice, eficiența vaccinului a fost estimată de 92% pentru infecția SARS-CoV-2, 94% pentru COVID-19 simptomatic, 92% pentru formele severe și 87 la sută pentru persoanele cu COVID-19 care au avut nevoie de spitalizare.

VaccinVaccin

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: