image
Sursa foto: jobilist.md

Tânăra din Comrat care și-ar fi ucis mama, internată la Spitalul de Psihiatrie; Dosarul său a fost trimis în judecată

Dosarul tinerei din Comrat care la sfârșitul anului trecut și-ar fi ucis mama cu o deosebită cruzime a fost expediat în judecată. Procuratura UTA Găgăuzia a finalizat urmărirea penală pe acest caz și l-a trimis spre examinare la Judecătoria Comrat, sediul Central.

„În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă. În aceste condiții, procurorii au întocmit ordonanța privind trimiterea cauzei în judecată pentru aplicarea măsurilor de constrângere cu caracter medical, tânăra fiind internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală”, informează Procuratura Generală.

Instanța de judecată urmează să verifice și să aprecieze argumentele și probele prezentate de procurori, și să decidă asupra internării inculpatei într-o instituție psihiatrică cu supraveghere obișnuită sau, după caz, riguroasă.

Amintim că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tragedia a avut loc în dimineața zilei de 11 decembrie 2020, în apartamentul tinerei din Comrat. În rezultatul unui conflict iscat cu mama sa, inculpata i-a aplicat femeii multiple lovituri de cuțit, în urma cărora victima a decedat pe loc. Fiind audiată de procurori, tânăra, în vârstă de 21 de ani, a refuzat să facă declarații.

Noutăţile partenerilor

comentarii: