image
Sursa foto: jurnal.md

Traversările mijloacelor de transport cu numere transnistrene, în scădere

Potrivit poliției, de la începutul lunii mai curent, a fost înregistrat un număr scăzut de traversări ale mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare „transnistrene”, comparativ cu cele care posedă numere de înmatriculare neutre.

„Este de menționat că pentru a avea acces în traficul rutier internațional proprietarii de autovehicule din regiunea transnistreană urmează să obțină plăci de înmatriculare de model neutru sau național, cu perfectarea corespunzătoare a setului documentar. Prestarea serviciilor de documentare cu plăcuțe de model neutru are loc în orașele Tiraspol şi Rîbniţa, unde activează în prezent două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport”, precizează Poliția de Frontieră.

Potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 1 - 20 mai, în subdiviziunile din or. Tiraspol și or. Râbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 109 vehicule, iar pe parcursul perioadei 01.09.2018 - 20.05.2021 numărul acestora a ajuns la un total de 5057 de vehicule.

De asemenea, s-a atestat o creștere a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere pentru perioada 01.10.2018 - 15.05.2021 fiind preschimbate 11687 permise.

În prezent, potrivit datelor furnizate de către autoritățile naționale de profil se confirmă faptul că ritmul de preschimbare a „premiselor transnistrene” în permise de conducere moldovenești este în dinamică sporită față de înmatricularea cu plăci neutre a autovehiculelor din regiune.

De pe 1 septembrie 2021, pe lângă mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare de model neutru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: