(video) Vladimir Putin: Le vom dezbate dinții tuturor celor care vor dori să muște din teritoriul Rusiei

Rusia va „dezbate  dinții”oricui încearcă să „muște” o parte din teritoriul său, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire a Comitetului de organizare  „Victoria”, scrie openmedia.io 

Foto:

Potrivit lui, unii „îndrăznesc” public să spună că Siberia aparține în mod nedrept unei singure țări. „Toată lumea încearcă să ne muște sau să ne muște ceva — dar ar trebui să știe că vom scoate dinții tuturor, astfel încât să nu poată mușca, iar cheia pentru aceasta este dezvoltarea forțelor armate”, a explicat președintele. 

Putin a subliniat că Rusia nu este „ pe calea militarizării economiei noastre.”

 „Avem 3 trilioane 116 miliarde de ruble alocate pentru apărarea națională în acest an. Dacă se calculează la cursul de schimb curent, cât de mult este acum — 74 pe dolar, aceasta înseamnă că va fi undeva 42 miliarde dolari, doar 42 miliarde.În  Statele Unite această cifră este de 770 miliarde dolari.”

Putin a mai spus că „de îndată ce Rusia devine mai puternică, imediat se găsesc motive  pentru ai limita dezvoltarea”, după care l-a citat pe Alexandru al III-lea: „toată lumea se teme de imensitatea noastră.”

 „Într-adevăr, potențialul este enorm, teritoriul rămâne cel mai mare din lume. 146 de milioane de oameni se pare că nu este atât de mult în comparație cu acele țări în care trăiesc sute de milioane de cetățeni sau chiar un miliard de oameni merg, dar este încă considerat mult”, a adăugat președintele.

Jurnalistul Dmitri Kolezev a atras atenția asupra faptului că fraza lui Putin că Rusiei „pe nedrept îi aparține Siberia” a fost inventată și nici unul dintre politicieni din lume nu a rostit-o vreodată. Citatul este atribuit fostului secretar de stat american Madeleine Albright, dar ea nu a spus niciodată acest lucru și ea însăși a explicat într-un interviu că declarația este inventată. 

Președintele a comentat pentru prima dată această frază pe o linie directă în 2007, când Alexander Sibert, angajat al Institutului de Fizică Nucleară din Novosibirsk, ia povestit-o. În 2014, la o conferință de presă, președintele a citat această declarație. „La urma urmei, am auzit de multe ori de la oficiali că este nedrept ca Siberia, cu bogățiile sale incomensurabile, să aparțină doar Rusiei", a mai spus el.



Pub