(video) Dodon declară că refuzul Maiei Sandu de a promulga legea comerțului intern a fost „dictat din afara țării”

Liderul PSRM, Igor Dodon, se arată nemulțumit de faptul că legea privind comerțul intern nu a fost promulgată, și declară că nu Maia Sandu este împotriva semnării acestuia, dar „cei care o controlează”. Dodon susține că în viitorul legislativ vor propune revotarea acestei legi.

Foto: GettyImages

„Nu Maia Sandu e împotrivă, împotrivă sunt cei care o controlează pe Maia Sandu. Decizia de a nu promulga legile a fost dictată din afara țării, voi înțelegi. Cine se teme de legea privind comerțul intern care permite producătorilor autohtoni să-și vândă marfa la ei acasă. Încercați să puneți marfa noastră în România, Germania, o să aveți o mulțime de obstacole și nu o să mai intre producătorii noștri niciodată acolo. Noi când vrem să facem acest lucru, nouă ne interzic, pentru că pe ei îi interesează să-și vândă în Moldova produsele lor. Noi vom insista pe revotarea acestei legi”, a declarat Dodon.

Platforma DA a luat act de faptul că Legea nr.60, care operează modificări în legea privind comerțul interior nu a fost promulgată de președintă. Acestea reiterează că „aceste modificări vin în sprijinul incontestabil al producătorilor autohtoni din domeniu agroalimentare, în beneficiul RM și al cetățenilor țării”. Totodată, amintesc că legea propusă de Platforma DA, susținută de ambele componente ale blocului ACUM, a fost votată cu majoritate de voturi, iar la etapa examinării nimeni nu a propus vreun amendament la acest proiect de lege.

Președinta țării, Maia Sandu, a întors Parlamentului mai multe legi votate „pe bandă rulantă” de majoritatea PSRM-Şor din motiv că acestea „conțin în articole, scrise vag, portițe de corupție pentru scheme de delapidare și înstrăinare a bunurilor publice”.


Pub