Epopeea procurării celor 100 de autobuze pentru capitală, reluată: Licitația, din nou contestată

Rezultatul celei de-a doua licitaţii pentru procurarea a 100 de autobuze a fost din nou contestată. Acest fapt îl confirmă consilierul primarului Capitalei, Vladimir Mitru.

Foto:

Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor a examinat contestarea și decurs de câteva zile, va emite rezultatul.

Două companii din Turcia au contestat rezultatele licitației, organizată de Primăria Capitalei, care  a desemnat câștigătoarea concursului o compania belarusă MAZ. Ceilalţi participanţi la licitaţie nu au fost, însă, de acord cu rezultat şi au cerut excluderea companiei câştigătoare şi reanalizarea ofertelor lor.

Autobuzele MAZ care urmau să fie cumpărate costă în jur de 2,5 milioane de lei, iar producătorul oferă un termen de garanţie de 72 de luni. Anul trecut, municipalitatea a mai organizat o licitaţie pentru a cumpăra 100 de autobuze.

Aceasta a fost câştigată de compania turcească "Anadolu ISUZU". Rezultatul licitaţiei a fost, însă, contestat şi anulat, aşa că autorităţile au organizat un concurs repetat. În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei are 143 de mijloace de transport, dintre care în jur de o sută au termenul de exploatare depăşit


Pub