Încă o companie a afișat prețuri mai mari la pompe, la doar două zile de la scumpirea carburanților de un operator

O nouă scumpire a carburanților. O companie petrolieră a afișat astăzi prețuri mai mari la benzină și motorină.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, 1 litru de benzină cu cifra octanică 95 este de 20,40 lei, adică cu 40 de bani mai mult, iar un litru de benzină cu cifra octanică 98 șoferii trebuie să achite 21,20 lei.

În Moldova are avut loc o nouă majorare a preţurilor la carburanţi pe 18 mai. O reţea de staţii peco a afişat preţuri majorate la staţiile sale, dar şi pe site-ul său oficial, transmite piataauto.md

Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a scumpit din nou carburanții pe 28 aprilie. Asta după ce, ultima scumpire se înregistrase acum 10 zile.

Pe 9 aprilie, deputații au votat în lectură finală un proiect de lege prin care prețurile carburanților vor fi, din nou, plafonate. Plafonarea se va face în baza unei metodologii elaborate de către ANRE și în baza cotațiilor de la bursele internaționale.

La mijlocul lunii mai, ANRE anunța inițierea unei noi proceduri de elaborare a metodologiei de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

„O gașcă de companii acționează deschis și concertat și ne țin de proști. Chiar vom răbda acest dezmăț până la 11 iulie”. Comentariul aparține deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, după ce prețurile produselor petroliere a crescut, din nou. 


Pub