Ilan Șor: Când vom fi la guvernare, prețurile vor scădea semnificativ

Partidul „Șor” își propune să schimbe radical modelul economic al țării, când va ajunge la guvernare. Despre asta a anunțat într-un live pe Facebook, Ilan Șor, liderul formațiunii. El a subliniat că fortificarea rolului statului în economie va permite controlul prețurilor, care, în ultima vreme, cresc ca pe drojdii, va majora veniturile la buget și va crea noi locuri de muncă.

Foto: partidulsor.md

„Timp de 30 de ani, politicienii au construit un sistem care să le permită să fure, să corupă și să paraziteze pe spatele oamenilor de afaceri. Din cauza fenomenului corupției, oamenii de afaceri se văd nevoiți să majoreze prețurile ca să supraviețuiască. Din această cauză, oamenii de rând au cel mai mult de suferit. Vom fortifica la maximum rolul statului în economia țării. Vom construi fabrici și uzine, pentru a produce mărfurile pentru consum și uz intern. Vom construi benzinării și magazine, astfel încât acestea să aparțină statului și tot statul să poată controla prețurile”, a declarat liderul Partidului „Șor”.

Potrivit lui, când Partidul „Șor” va fi la guvernare, printre primele acțiuni ale formațiunii vor ține de introducerea monopolului de stat asupra importului și comercializării produselor petroliere, alcoolului și produselor din tutun. De asemenea, Ilan Șor a subliniat că rețeaua de magazine sociale trebuie să devină de stat.

„Magazinele sociale, care sunt parte a unui proiect inițiat de mine și echipa mea, trebuiau să fie deschise de stat. Este misiunea și sarcina lui, deoarece magazinele sociale susțin indirect creșterea pensiilor. În magazinele sociale, prețurile sunt mai mici, respectiv, pensionarii cheltuiesc mai puțin pentru produse și le rămân surse pentru a supraviețui. Din păcate, alt calificativ nu pot da vieții oamenilor”, a spus Șor.

El a amintit că Partidul „Șor” pledează pentru organizarea gospodăriilor colective moderne, care ar permite creșterea producției agricole, astfel încât să acopere pe deplin cererea pieței interne. În acest sens, aceeași misiune ar urma să le aibă și viitoarele întreprinderi de stat. (P.)


Pub