(video) Dodon critică „sfaturile ambasadorilor”: Parcurs corect al țării este ceea ce vrea Michalko și Ioniță? Dacă nu avem noi grijă de noi, nu o să aibă nici Moscova și Bruxelles-ul

Liderul PSRM, Igor Dodon, este de părere că declarațiile unor ambasadori, recent făcute în cadrul unor evenimente, sunt „implicare în treburile interne ale țării”. Dodon susține că în orice altă țară declarații precum că „ce trebuie să facă cetățenii” ar fi fost penalizate în alte țări. 

Foto: UNIMEDIA

„Ce este parcurs corect al țării? Ceea ce vrea Michalko și Ioniță sau ceea ce vrea cetățeanul Republicii Moldova? Cred că astfel de declarații sunt implicare în treburile interne ale țării. Nu aveți ce vă băga în votul nostru, cetățenii RM vor decide unde vor să fie țara lor. Cred că cetățenii vor țara să rămână aici pe loc. Dacă nu avem noi grijă de noi, nu o să aibă grijă nimeni, nici Bruxelles-ul, nici Washington, nici Moscova, nici Kiev și nici București.

Atunci când unii ambasadori vin cu unele declarații la Universitatea de Stat sau în studiouri televizate că sunt foarte îngrijorați că cetățenii nu vor vota așa cum vor ei, în orice altă țară astfel de declarații avea să fie penalizate. Regret că în Moldova astfel de comportament încă este tolerat, el nu este corect, nu are ce spune un ambasador ce trebuie să facă cetățenii și pe cine să voteze, sau cu cine să facă guvern, asta decid cetățenii”, a declarat Dodon.

Statele Unite ale Americii a declarat zilele trecute că susține integrarea europeană și reformele autentice în Republica Moldova. În acest context, a menționat că Washington va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate, care trebuie să fie corecte și transparente.


Pub