(video)Angelina Jolie s-a filmat cu un roi de albine, pentru a atrage atenția asupra dispariției lor: „Este o perspectivă înfricoșătoare”

Angelina Jolie s-a  filmat cu un roi de albine pentru a atrage atenția asupra problemei dispariției albinelor și a posibilei crize alimentare din această cauză.

Foto:

Organizatorii acțiunii au dorit să reamintească faptul că, datorită dispariției acestor insecte, omenirea poate pierde produse lactate, fructe, legume și bumbac.

Potrivit lui Angelina Jolie, protejarea albinelor este o sarcină primordială.

Potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură, trei dintre primele patru culturi alimentare consumate de oameni sunt polenizate de albine. Insectele polenizează, de asemenea, lucerna plantei, care este mâncată de vaci. Datorită albinelor, sunt cultivate multe culturi, care sunt folosite pentru a face haine și medicamente. Potrivit Federației Americane de apicultură, albinele oferă peste 200 de miliarde de dolari în producția de alimente la nivel mondial.

Populațiile de albine din multe țări, inclusiv Rusia, China și America, au scăzut brusc. În 2006, entomologii au descoperit sindromul de distrugere a familiei albinelor. Esența sa este după cum urmează: indivizii de lucru ai albinelor de miere părăsesc stupii pentru totdeauna, lăsând acolo regine, provizii alimentare și albine doici.

Moartea în masă a albinelor este asociată cu influența substanțelor chimice, a acarienilor varroa paraziți, a habitatului natural redus și a schimbărilor climatice.


Pub