Șeful Moldatsa, acuzat că s-ar fi autopremiat cu 360 mii lei. Cum comentează întreprinderea

Șeful Moldatsa, Veaceslav Frunze, s-ar fi autopremiat cu 360 mii lei în vara anului 2020. Cel puțin asta a anunțat astăzi deputatul PAS, Radu Marian, într-o postare pe facebook, unde a atașat și un document. Acesta declară că a trimis sesizări către Inspecția Financiară pentru a investiga legalitatea acordării acestor bani. De partea cealaltă, într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, întreprinderea susține că Inspecția a verificat legalitatea acordării premiului, la solicitarea deputatului și nu a găsit încălcări.

Foto: colaj
„Am intrat în posesia unui document intern care arată că Veaceslav Frunze, șeful MOLDATSA (întreprinderea de stat care gestionează traficului aerian) s-a autopremiat, în vara anului 2020, cu o sumă bănească în mărime 5 salarii de funcție, ceea ce ar însemna, după calculele noastre, aproximativ 360.000 lei. Iar asta pe lângă salariul lunar de 71.000 lei pe care l-a primit acesta în 2020 (conform declarației de avere). Asta se întâmpla în timp ce întreprinderea era grav afectată de pandemie, avioanele nu zburau, iar angajații și controlorii de trafic se îmbolnăveau unul după altul de Covid-19. Frunze a demonstrat un tupeu și obrăznicie ieșit din comun. Am trimis sesizări către Inspecția Financiară ca să investigheze legalitatea acordării acestui premiu, dar și către Agenția Proprietăți Publice, ca să înțeleg cum a fost posibil ca un astfel de premiu să fie acordat. De asemenea, voi trimite un demers către Moldatsa și voi cere lui Frunze să întoarcă înapoi premiul”, a menționat deputatul.

Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, Moldatsa susține că Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor a verificat premierea lui Frunze și a depistat încălcări sau abuzuri.

„1.       Evaluarea si premierea administratorilor Întreprinderilor de Stat este în competența exclusivă a consiliilor de administrație și a fondatorului și în nici un caz nu este competența administratorului întreprinderii de stat.

2.       Premierea administratorului ÎS MoldATSA a fost verificată de Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor la demersul deputatului Dl. Radu Marian. În rezultatul controlului, nu au fost depistate încălcări sau abuzuri.

3.       ÎS MoldATSA fiind responsabilă de siguranța și securitatea serviciilor de navigație aeriană solicită de a nu fi implicată în campaniile electorale de către oricare din concurenții electorali”, au menționat reprezentanții Moldatsa.


Pub