Alexandru Jizdan a atacat actul de constatare emis de ANI cu privire la confiscarea averii lui nejustificate de 770 de mii de lei

Deputatul Alexandru Jizdan a atacat, astăzi, actul de constatare emis în privința sa de Autoritatea Națională de Integritate, pe 22 aprilie curent, cu privire la confiscarea averii lui nejustificate de 770 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi am atacat actul de constatare emis în privința mea de ANI, la data de 22 aprilie curent.

Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student.

La fel de stranii sunt și celelalte constatări. Nu cred că este o coincidență faptul că acest act a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale”, a scris deputatul pe Facebook.

La 22 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a încheiat procedura de control a averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Controlul a fost inițiat la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale.

Inspectorul de integritate a dispus confiscarea averii nejustificate în sumă de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații. 

La scurt timp, deputatul a precizat într-o postare pe Facebook că în perioada activității sale și-a declarat transparent proprietățile și veniturile obținutePotrivit lui, „acești bani sunt venituri acumulate din vinderea unei proprietăți de familie (un teren agricol al părinților mei) și au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului meu de peste hotare, timp de 4 ani”.


Pub