Nata Albot povestește despre scandalul legat de marijuana: Un pachet de țigări, care a ajuns la mine în buzunar întâmplător

La două zile de la declarațiile fostul șef adjunct al Inspectoratului general de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, jurnalista Nata Albot, candidată la funcția de deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție. Aceasta a povestit despre tot ce s-a întâmplat pe aeroportul Chișinău, în decembrie 2016, atunci când a fost prinsă cu marijuana.

Foto: UNIMEDIA

„Venisem atunci acasă ca să organizez Balul Brazilor și aveam planificată o deplasare la București. Înainte de deplasare urma să mă întâlnesc cu mai mulți oameni ca să organizez mai multe lucruri. Unul dintre oamenii cu care trebuia sa ne întâlnim trebuia să-l iau de la Propaganda (fostul local al jurnalistei Natalia Morari).

Ajunsă acolo, oamenii care au avut acolo un eveniment tocmai plecau. La un moment dat, a rămas un pachet de țigări pe masă și cineva mi-a zis ia-l tu că iată a rămas aici. Zic eu nu fumez, iar prietenul cu care urma să mă văd fumează, mă gândesc că i-l dau lui”, a povestit Nata Albot. 

Așa ar fi ajuns la aeroport cu acel pachet de țigări în buzunar. 

„La un moment dat, polițistul începe să mă achipuie. Ia pachetul în mână și parcă știa ce este acolo. Omul mă întreabă ce e asta. Zic nu am idee ce e asta. Vine un nene, m-am dus într-un cabinet și am scris explicație. Mi s-a zis ok, puteți pleca. Omul mi-a dat o carte de vizită și mi-a spus ceva de genul la revenire, mă sunați.

L-am contactat la revenire, mi-au spus că o să se facă expertiza și o să vedem. Nici nu știu cum îl chema pe omul cela. Dar cu siguranță au să-l găsească.

Eu înțelegeam că acolo era atât de puțin că nu poate să-mi facă nimic pentru asta, dar nu am spus nimănui despre asta pentru că îmi era frică doar să nu-mi pună niște praf alb acolo. 

Nimeni nu mă căuta, nimeni nu-mi spunea nimic. Prin februarie cred l-am sunat iarăși și mi-a spus că acolo era iarbă, dar cantitatea era așa de mică încât nici nu avem ce vă face”, a mai spus Nata Albot.

Nu a povestit cuiva de frică, pentru că „era Vladimir Plahotniuc la putere și era periculos să nu le închidă oxigenul”.

Totodată, Nata Albot l-a acuzat pe Cavcaliuc, printre altele, de abuz în serviciu, pentru publicarea materialelor fără acordul persoanelor vizate, ceea ce este contrar legislației și a criticat presa pentru că a publicat acest subiect „în goana după like-uri”.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că un candidat electoral, pe locul 8 pe lista unui partid, ar fi fost prins în 2016 cu droguri pe aeroportul din Chișinău. Acesta nu a oferit un nume și a dat un ultimatum partidelor, deja înscrise la CEC pentru a ieși public și dezvălui numele acesteia.

Ulterior, un document care ar confirma faptul că jurnalista Nata Albot, care se regăsește în lista PAS la anticipate, ar fi candidata prinsă cu droguri pe aeroportul din Chișinău în 2016 a apărut astăzi pe un canal de Telegram. Solicitată de UNIMEDIA, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP a confirmat veridicitatea actului.


Pub