Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Instituția legislativă anunță că tinerii…

Instituția legislativă anunță că tinerii din R. Moldova pot aplica la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, ediția 2022. Condițiile de aplicare

Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru o nouă ediție a Programului Bursei Parlamentare Internaționale a Bundestagului Germaniei. Anunțul a fost făcut vineri, 21 mai, de către reprezentanții Parlamentului, printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Potrivit notei publicate de către Parlament, programul oferă absolvenților instituțiilor de învățământ superior posibilitatea să activeze timp de cinci luni în cadrul biroului unui deputat german și să cunoască sistemul parlamentar german, procesele decizionale, precum și să acumuleze experiență practică privind activitatea parlamentară.

În cadrul acestui program important bursierii pot frecventa în mod gratuit prelegeri la universitățile din Berlin.

Potrivit condițiilor de aplicare la programul „Bursa Parlamentară Internațională 2022 a Bundestagului German”, candidații trebuie să fie născuți după 1 martie 1992 și să aibă cunoștințe foarte bune de limbă germană.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2022. Participanții vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. Vor fi preluate și alte costuri.  

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2021 prin E-mail: info@chisinau.diplo.de într-un fișier a cărui nume să fie constituit din numele de familie și prenumele candidatului.

Persoanele interesate trebuie să anexeze la dosar următoarele acte în limba germană:

  • 1 . formularul de cerere completat;
  • 2.    scrisoare detaliată de intenție (maxim 2 pagini);
  • 3.    diploma de studii (originalul sau copia legalizată și scanată, în limba germană sau engleză);
  • 4. Originalul sau copia legalizată a diplomei de studii în limba germană sau engleză trebuie să fie prezentată în cadrul interviului de selectare;
  • 5. dovada cunoștintelor foarte bune de limbă germană (corespunzătoare nivelului B al Cadrului comun european de referință pentru limbi străine);
  • 6.   două scrisori de recomandare, în limba germană sau engleză;
  • 7.   o fotografie în format electronic;
  • 8.    copia pașaportului de călătorie sau copia buletinului de identitate.

Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și de selectare, pot fi preluate de pe PAGINA OFICIALĂ A PARLAMENTULUI GERMANIEI.