Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Municipiul Chișinău iese de…

DOC Municipiul Chișinău iese de sub Cod Roșu de alertă epidemiologică. CESP: se permite accesul spectatorilor în tribune la competițiile sportive

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a stabilit vineri, 21 mai, noi măsuri și în contextul situației pandemice prin COVID-19. Potrivit deciziei CESP, municipiul Chișinău iese de sub Cod Roșu de alertă epidemiologică și i se atribuie Cod Portocaliu.

Odată cu aprobarea hotărârii, pe teritoriul municipiului Chișinău se permite accesul spectatorilor în tribune la competițiile sportive și pe terenurile sportive în aer liber, la capacitatea de 50% a acestora.

Se declară accesul liber în toate instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinarea împotriva infecției cu noul coronavirus, indiferent de viza și locul de reședință a tuturor locuitorilor de la 19 ani din municipiul Chișinău și R. Moldova. Se permite accesul spectatorilor în tribune la competițiile sportive în sălile sportive și pe terenurile sportive la aer liber la capacitatea de 50% a acestora, cu respectarea măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus”, se arată în hotărârea CESP.

Potrivit deciziei CESP, purtarea măștilor de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul mun. Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. 

Hotărârea CESP: