03:10:01 19.04.2024
Stiri

Raionul Strășeni riscă să rămână FĂRĂ președinte: Și-a atribuit PREMII BĂNEȘTI și și-a semnat concediile

Actualitate 21.05.2021 15:07 Vizualizări2884 Autor: Ziarul National
Raionul Strășeni riscă să rămână FĂRĂ președinte: Și-a atribuit PREMII BĂNEȘTI și și-a semnat concediile 24.md


Președintele raionului Pavel Tamaciuc riscă să fie demis din funcție și să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că președintele de raion, alături de vicepreședinți și majoritatea funcționarilor publici din Aparatul președintelui raionului Strășeni, au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei.

Mai exact, inspectorul de integritate a stabilit că Tamaciuc a emis în total șase acte administrative prin intermediul cărora a participat la luarea deciziilor în favoarea sa. Astfel, în cinci acte a fost vorba de semnarea concediilor de odihnă pentru sine, iar printr-o altă dispoziție și-a acordat un premiu unic cu ocazia Hramului orașului, în mărime de un salariu de funcție.

„Acțiunile reclamate nu cad sub incidența regimului juridic al conflictului de interese, nefiind stabilite careva semne vizibile ale interesului personal, or, în situația descrisă în semnarea actelor administrative contestate de ANI, președintele raionului s-a ghidat și a executat prevederile Codului Muncii și ale cadrului legal conex legii, și urma să beneficieze inclusiv personal în calitate de salariat, or președintele raionului de rând cu ceilalți salariați se bucură de aceleași drepturi, fără careva excepții”, a explicat avocatul președintelui raionului Strășeni.

Inspectorul de integritate a stabilit, însă, că președintele raionului a încălcat legislația în vigoare prin faptul că nu a declarat în termen, nu a soluționat conflictele de interese reale în care s-a aflat și a emis mai multe acte în privința sa.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, președintele de raion riscă de fie demis din funcție și să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie inclus și în Registrul Interdicțiilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md