(DOC) Directorul Moldatsa s-a autopremiat cu 360 de mii de lei în perioada când întreprinderea era afectată de pandemie

21 Mai 2021, 17:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 17:20 // Actual //  MD Bani

Directorul Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, Veaceslav Frunze, s-a „autopremiat” în vara anului 2020, cu o sumă bănească în mărime de cinci salarii de funcție, ceea ce ar însemna aproximativ 360 de mii de lei. Drept reacție, Moldatsa, spune că Inspecția financiară a Ministerului Finanțelor a verificat modalitatea de acordare a premiilor bănești către directorul întreprinderii și nu a depistat nici o încălcare, scrie Realitatea.md.

Totul a ieșit la iveală, după ce deputatul PAS, Radu Marian a intrat în posesia unui act prin care se demonstrează că Frunze a primit vara trecută premii de 360 de mii de lei, pe lângă salariul său lunar de 71 de mii de lei.

„Veaceslav Frunze, șeful MOLDATSA (întreprinderea de stat care gestionează traficului aerian) s-a autopremiat, în vara anului 2020, cu o sumă bănească în mărime 5 salarii de funcție, ceea ce ar însemna, după calculele noastre, aproximativ 360.000 lei. Iar asta pe lângă salariul lunar de 71.000 lei pe care l-a primit acesta în 2020 (conform declarației de avere). Asta se întâmpla în timp ce întreprinderea era grav afectată de pandemie, avioanele nu zburau, iar angajații și controlorii de trafic se îmbolnăveau unul după altul de COVID-19. Am trimis sesizări către Inspecția financiară ca să investigheze legalitatea acordării acestui premiu, dar și către Agenția Proprietăți Publice, ca să înțeleg cum a fost posibil ca un astfel de premiu să fie acordat. De asemenea, voi trimite un demers către Moldatsa și voi cere lui Frunze să întoarcă înapoi premiul”, a scris Marian.

Drept reacție, Moldatsa afirmă că, „evaluarea și premierea administratorilor întreprinderilor de stat este în competența consiliilor de administrare și a fondatorului și nu a administratorului”.

„Premierea administratorului Moldatsa a fost verificată de Inspecția financiară la demersul deputatului Radu Marian. În rezultat nu au fost depistate încălcări sau abuzuri”, susține întreprinderea.

De asemenea, Moldatsa se victimizează și afirmă că întreprinderea ar fi atrasă în „jocuri politici” ținând cont de perioada electorală.

Doc: Radu Marian

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Ultima dată, tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE din 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău