Cum să îngrijești tenul pe timp de vară? Un ghid util pentru orice tip de ten

centru-spa

În perioada caldă a anului, tenul tău devine mai sensibil, iar din cauza căldurii și a prafului în exces suferă multe schimbări. De aceea pielea necesită o îngrijire suplimentară pe timpul verii, pentru ca tenul tău să rămână neted, strălucitor și ferm.

Îmbătrânirea prematură și hiperpigmentarea pielii este cauzată de prea mult soare, iar transpirația și praful sunt cauza erupțiilor neplăcute. Pentru a evita aceste efecte, în timpul verii trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii tenului, urmând câțiva pași simpli, recomandați de specialiștii unui centru spa, specializat în proceduri de îngrijire a tenului.

Curățarea tenului

În lunile calde de vară, este foarte important să îți menții tenul curat, fără impurități, transpirație și praf, așa că ai grijă să îți speli fața cu apă de cel puțin 3 ori pe zi, nu ai nevoie de careva substanțe speciale, este suficientă apa curată.

O dată sau de două ori pe săptămână este indicată exfolierea tenului, pentru a-l curăța în profunzime. În funcție de tipul de piele, folosește scrubul potrivit – dacă ai tenul gras folosește unul pe bază de busuioc sau apă de trandafiri, pentru un ten uscat poți folosi un scrub pe bază de albuș de ou, lămâie sau turmeric.

Tonifierea

În timpul lunilor de vară, un toner trebuie să prezent în geanta ta mereu, acesta este menit să îți păstreze pielea curată și să elimine uleiul de pe ea. De asemenea, reduce aspectul porilor dilatați. Cel mai recomandat toner este unul cu un PH neutru și bogat în glicerină, acesta îți va hrăni intens tenul și îl va lăsa moale și catifelat. Fii atent să acorzi o atenție deosebită zonei T, deoarece este partea feței care secretă cel mai mult sebum.

Hidratarea

Pentru o hidratare profundă, sunt recomandate cremele antirid cu extracte naturale. Pentru timpul de vară este perfect un hidratant ușor, care să nu fie deloc gras și să fie cu protecție solară. Este foarte important să îți amintești să bei apă (o aplicație pe telefon de acest gen este perfectă) pentru ca pielea ta să rămână hidratată și pentru a elimina toxinele din corp.

Nu uita de buze și ochi, ai grijă să îți protejezi ochii cu ochelari de soare, în special între orele 12:00 și 16:00, când soarele este cel mai arzător, iar pentru buze folosește un balsam cu factor de protecție.

Printre procedurile de îngrijire a tenului, pe care le poți face acasă, specialiștii recomandă proceduri cosmetologice de care poți beneficia la un centru wellness, care să te relaxeze și să îți ofere o stare de bine, și anume: peeling împotriva petelor maronii, proceduri de hidratare și tonifierea a pielii, mezoterapie cu vitamine pentru țesuturi revitalizate, masaj facial.

La un centru specializat în servicii de înfrumusețare, poți beneficia de o gamă largă de proceduri spa în Chișinău, menite să îți ofere o îngrijire specială a tenului prin selectarea atentă a tratamentelor și produselor cosmetologice.

Fața și tenul sunt identitatea ta, nu uita să ai grijă de ele cât poți de mult!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente