(video) A fost reținut un tânăr de 29 de ani, suspectat în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare străine

Un tânăr a fost reținut de polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă de comun cu angajații IP Botanica și sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău oficiul Botanica, fiind bănuit de șantaj. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 29 de ani, locuitor al capitalei.

Suspectul, pe parcursul lunii mai, ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova, lăsând în schimb pe parbrizul lor un bilețel cu inscripția unui număr de telefon și aplicația Telegram. Apoi prin aplicația menționată cerea de la proprietari bani în sumă de 2.000 lei pentru a le întoarce plăcuțele.

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente și stabilirea complicității bărbatului în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare!

Suspectul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica și Rîșcani, iar din banii obținuți prin șantaj și-a procurat o motocicletă.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de poliție mun. Chișinău. Conform legislație în vigoare el riscă închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 lei.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/