image
Sursa foto: jurnal.md

Raportul preliminar al accidentului aviatic de la Vadul lui Vodă a fost publicat

Ministerul Economiei și Infrastructurii a publicat raportul preliminar privind Investigația tehnică de siguranță a accidentului de aviație civilă produs la data de 18 aprilie, în apropierea aerodromului Vadul lui Vodă.

Potrivit raportului, o posibilă cauză a accidentului aviatic este o angajare a aeronavei din viraj cu intrare în spirală abruptă din cauza pierderii puterii motorului. Investigația acestui accident este în curs de desfășurare, iar după analizarea tuturor materialelor/probelor va fi întocmit raportul final.

Raportul ingeral poate fi citit aici.

Obiectivul investigației privind siguranța aviației civile este prevenirea producerii accidentelor și incidentelor viitoare, prin determinarea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestor evenimente și stabilirea recomandărilor necesare pentru îmbunătățirea siguranței aviației civile și nu are ca scop stabilirea culpei sau a vinovăției.

Amintim că pe data de 18 aprilie un avion de mici dimensiuni, care avea două persoane la bord, s-a prăbușit la Vadul lui Vodă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: