image
Sursa foto: jurnal.md

PD a depus actele la CEC; Ce spune Filip despre Diacov, marele absent de pe lista electorală

PD a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În ciuda sondajelor, Pavel Filip consideră că formațiunea „cu certitudine” va intra în noul Parlament.

„Îmi doresc o luptă a ideilor, nu doar declarații tari, critici și murdărie. Programul nostru electoral va fi bazat pe un program de țară. (...) Noi avem măsurările noastre interne și discuțiile pe care le ducem ne oferă convingerea că noi vom fi în Parlament. Aceste fenomen straniu, cu apariția multor partide care intenționează să fărâmițeze segmenul european, pe altă parte vedem o consolidare pe stânga, și loviturile care sunt îndreptate spre PD denotă că îi speriem pe unii actori politici”, a declarat liderul PD.

Pavel Filip s-a referit și la faptul că Dumitru Diacov lipsește de pe lista electorală a PD.

„A fost o decizie personală a domnului Diacov, de aceea nu vreau să vorbesc în locul lui. Este o decizie care a fost respectată de către colegii de partid. A zis că face acest gest și se retrage în favoarea unui reprezentant din teritoriu. Vă rog să atrageți atenția asupra capacităților personale ale celor care se regăsesc pe listă”, a accentuat Filip.

Liderul PD a fost întrebat dacă este sigur pe faptul că persoanele din lista electorală nu vor plecala alte partide în care în care ajung în Parlament.

„PD a făcut o analiză a greșelilor care au fost comise de fosta conducere a partidului. Am trecut printr-un proces amplu de reformare. Asta înseamnă un alt fundament de valori și abordări. Au rămas cei care cu adevărat împărtășesc valorile și au plecat cei care au avut o altă viziune, au plecat sau au fost dați afară cei care au pătat imaginea PD”, a spus acesta.

Pavel Filip a fost întrebat și dacă, în actuala campanie electorală, formațiunii îi va lipsi sprijinul lui Vladimir Plahotniuc. Liderul PD a menționat că rezultatul obținut la alegerile trecute se datorează reprezentanților săi care au candidat pe circumscripții.

Iată care sunt primele 20 de persoane de pe lista PD:

1. Pavel Filip

2. Alexandru Jizdan

3. Monica Babuc

4. Ghenadie Buza

5. Mihai Olărescu

6. Nicolae Ciubuc

7. Svetlana Rotundu

8. Ion Leucă

9. Valentina Rotaru

10. Natalia Roșca

11. Mihai Popa

12. Igor Vremea

13. Viorel Babii

14. Nicolae Gorban

15. Serghei Rapcea

16. Ghenadie Muntean

17. Marina Novac

18. Tamara Verejan

19. Ana Aramă

20. Cecilia Graur

Noutăţile partenerilor

comentarii: