image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Diacov spune de ce nu candidează: „A fost o decizie nu ușoară; I-am propus lui Filip să fie doar el și oameni din teritoriu”

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, care a renunțat să candideze la alegerile din 11 iulie, spune că le-a propus și altor persoane din conducerea partidului să facă același lucru.

„A fost o decizie nu ușoară, pentru că nu e vorba că Diacov vrea un mandat, e vorba de partid, e vorba de aceea că trebuie să creștem oameni tineri, să arătăm și prin exemplu propriu. De data aceasta, partidul trece printr-o situație neobișnuită, tot ce s-a întâmplat în acești ani, atacurile din diferite părți sigur că au creat probleme pentru partid. Noi am decis să mizăm pe oameni din teritoriu. Eu la un moment dat chiar i-am propus lui Filip să fie el și restul toți să fie din teritoriu”, a declarat Dumitru Diacov la „Cabinetul din Umbră”.

Moderatorul emisiunii, jurnalistul Vitalie Călugăreanu l-a întrebat pe Diacov dacă există tensiuni între el și celelalte persoane de la conducerea PD.

„Asta am fi înțeles, dar ei au rămas, Filip, Jizdan, doamna Babuc, și din informațiile pe care le avem acolo se întâmplă ceva între dvs. și ei”, a comentat Vitalie Călugăreanu.

„Nu, eu pur și simplu îmi permit câtevodată să mai am un cuvânt care se deosebește de celelalte. Lucrul acesta nu s-a întâmplat doar acum, s-a întâmplat în toată perioada. Cu Plahotniuc discuții foarte fierbinți. Dacă ești reprezentantul unui partid și ieși în afară și faci critici și dai cu pumnul în masă nu e foarte ok. Nici acum nu am de gând să fac acest lucru. Dacă vorbim o facem în interior și avem poziții diferite. Și acest lucru s-a întâmplat în acești doi ani, am avut ore în șir de discuții fierbinți. Asta e situația unui partid care trece printr-un examen serios după sistemul dur care a existat, supravegherea tuturor să nu deschidă gura, iar acum lumea s-a degajat și-și spune părerea”, a spus Diacov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: