(doc) A fost stabilită cauza preliminară a accidentului aviatic din apropiere de Vadul lui Vodă

O angajare a aeronavei din viraj cu intrare în spirala abruptă din cauza pierderii controlului motorului ar fi cauza producerii accidentului aviatic acum circă o lună în apropiere de Vadul lui Vodă. Concluzia se regăsește în raportul preliminar privind investigația tehnică de siguranță a accidentului de aviație civilă. La bord se aflau două persoane care s-au ales cu răni medii și ușoare. Aeronava nu poate fi supusă restabilirii, întrucât a fost distrusă complet.

Foto: colaj

Obiectivul investigației privind siguranța aviației civile este prevenirea producerii accidentelor și incidentelor viitoare, prin determinarea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestor evenimente și stabilirea recomandărilor necesare pentru îmbunătățirea siguranței aviației civile și nu are ca scop stabilirea culpei sau a vinovăției.

Ministerul Economiei menționează că investigația accidentului de aviație civilă este în curs de desfășurare, iar după analizarea tuturor materialelor/probelor obținute pe parcursul investigației, Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice, va întocmi și prezenta Raportul final care va fi publicat pe pagina mei.gov.md.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe 18 aprilie, în apropiere de aerodromul din orășelul Vadu lui Vodă, municipiul Chișinău. La bordul avionului se aflau două persoane. 

" target="_blank" style="font-family: sans-serif; background-color: rgb(255, 255, 255); font-size: 0.875rem; font-weight: 400;">


Pub