„Moldova altfel”, în viziunea PD: Un HUB IT regional și recunoașterea dreptului de proprietate asupra criptomonedelor

Partidul Democrat din Moldova (PD) își propune la capitolul „IT și Inovație”, în cadrul Planului de țară „Moldova Altfel”, pentru 2021-2025, să asigure recunoașterea dreptului de proprietate asupra criptomonedelor, lansarea unui HUB IT regional și a unui CriptoHUB regional.

Foto: PD

Mai mult, democrații planifică și lansarea unui HUB regional Baza de Date (stocare de date), dar și asigurarea de condiții permanente pentru rezidenții parcurilor IT

De altfel, în perioada Guvernului Filip (2016-2018), în Republica Moldova a fost lansat Moldova IT PARK – peste 800 de rezidenți beneficiază de impozitul unic de 7%, iar salariul mediu în IT Park este de 30 000 lei. De asemenea, exporturile de produse IT au crescut, ajungând până la 200 milioane dolari, și au depășit exporturile de alcool.

tot în perioada sus-menționată, au crescut exporturile cu 55% în 3 ani. +69,5% merg în Uniunea Europeană, alte 17,7% – în CSI, iar în alte țări – 14,8%.

În viziunea PD, pentru a crește calitatea vieții și a aduce oamenilor bunăstare e nevoie de bani la buget, iar pentru asta e nevoie de o economie puternică, de un mediu de afaceri atractiv pentru investiții.


Pub