În Chișinău continuă lucrările de amenajare a albiei râului Bîc

Continuă lucrările de amenajare a albiei râului Bîc, despre asta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceabn, pe pagina sa oficială de Facebook.


Foto:

Pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Cantonului (Podul M. Viteazul), în cadrul proiectului de amenajare a albiei râului Bîc, continuă lucrările de fortificare a malurilor prin betonare.

Timp de o lună au fost realizate lucrări în volum de peste 100 de metri pe ambele maluri, de la podul din str. Petru Rareș până la râulețul Holbocica.

 În paralel cu betonarea, are loc și restaurarea dalelor instalate anterior, care au fost deteriorate în urma inundațiilor.

De asemenea, sunt amenajate joncțiunile, care vor asigura rigiditatea construcției în contextul variațiilor de temperaturi/sezon.

Beneficiarul lucrărilor este Î.M. „Direcția construcții capitale”, iar antreprenorul a fost desemnat în bază de concurs.

Intervenția în albia râului Bîc, pe tronsonul str. Petru Rareș – podul Mihai Viteazul are drept scop reducerea riscului de acumulare a nămolului, asigurarea unui tranzit mai bun al apelor pluviale și prevenirea inundațiilor.

Pe parcursul anului trecut au fost desfășurate lucrări de curățare a albiei de nămol de la podul Mihai Viteazul până la deversarea râulețului Țiganca în Bîc, pe o lungime de 2 km 150m. Lucrările au costat cca 3,5 milioane de lei.

 



Pub