Șapte specialiști din domeniul medical, puși sub acuzație în cazul morții lui Diego Maradona

Procurorii care investighează moartea lui Diego Armando Maradona au acuzat șapte persoane de „omucidere simplă cu eventuală intenție” și i-au chemat să prezinte o declarație de anchetă, transmite marca.com.

Foto: Maradona

Potrivit sursei, cei care vor fi anchetați și acuzați sunt asistentele medicale Ricardo Omar Almirón și Dahiana Gisela Madrid; coordonatorul asistentelor medicale, Mariano Perroni; medicul care a coordonat internarea la domiciliu a fostului fotbalist, Nancy Forlini; psihologul Carlos Angel Diaz; psihiatrul Agustina Cosachov; și neurochirurgul Leopoldo Luque, desemnat ca medic de familie al Maradonei.

Din raport, al cărui conținut a fost difuzat de mass-media locală, se concluzionează că echipa medicală care a asistat cu Maradona înainte de moartea sa, a acționat într-o „manieră inadecvată” și l-a lăsat „în voia sa”.

Autopsia lui Maradona a determinat că a murit în somn de edem pulmonar acut, o acumulare de lichid în plămâni, din cauza insuficienței cardiace congestive. Raportul de toxicologie nu a detectat alcool sau substanțe ilegale, dar au fost prezente medicamente psihotrope utilizate pentru tratarea anxietății și depresiei.

Maradona fusese internat la o clinică din La Plata pe 2 noiembrie pentru anemie și deshidratare și o zi mai târziu a fost transferat la un sanatoriu din orașul Olivos din Buenos Aires, unde la scurt timp după sosire a fost operat pentru un hematom subdural pe cap.

La 11 noiembrie a primit externarea medicală și s-a mutat într-o casă dintr-un cartier privat de la periferia orașului Buenos Aires, unde a murit pe 25 noiembrie.

Parchetul din San Isidro, Argentina, care a deschis o anchetă cu privire la moartea legendei argentiniene, i-a cerut judecătorului ca persoanelor acuzate să nu li se permită să părăsească țara.

La data de 31 mai, acuzații vor fi audiați.


Pub