Un lot de vaccinuri Pfizer a ajuns în țară: Când ajung alte 50 mii de doze

Un lot de 50 310 doze de vaccin Pfizer a ajuns astăzi în țară. Este vorba despre o nouă donație livrată prin intermediul COVAX.

Foto: msmps.gov.md

Totodată, mâine, 21 mai, urmează să ajungă în țară alte 50.310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, astfel în total, fiind vorba de 100.620 doze.

De asemenea, livrările pe platforma COVAX vor continua în zilele următoare, cu 45.600 de doze de vaccin Astra Zeneca, care vor fi expediate pe 24 mai.

Dozele de vaccin vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și urmează să fie distribuite proporțional tuturor Centrelor de vaccinare din țară pentru a fi imunizate toate categoriile de populație.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 264.380 de persoane. De menționat că, la data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva Covid-19.  Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Republica Moldova a fost prima țară din Europa care a primit doze de vaccin împotriva Covid-19 prin intermediul Platformei COVAX. Anterior, au fost recepționate 86.970 de doze de vaccin, livrate de COVAX (24.570 doze de Pfizer-BioNTech și 62.400 doze de AstraZeneca).


Pub