Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Captură record. Aproape o…

VIDEO Captură record. Aproape o tonă și jumătate de heroină, descoperită în Portul Constanța

Aproape o tonă și jumătate de heroină a fost descoperită în Portul Constanța, anunță Poliția Română. Pentru destructurarea grupării infracționale, care ar fi traficat drogurile, au fost efectuate percheziții în România și două în două țări din vestul Europei.

Joi, 20 mai, au fost efectuate trei percheziții pe teritoriul României și alte cinci pe teritoriul unor state vest-europene, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc.

DIICOT a anunțat că au fost capturate 1 452 de kilograme de heroină, cu o valoare de comercializare de 45 de milioane de euro, care au intrat în țară pe ruta Iran-România, prin Portul Constanța, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Potrivit DIICOT, pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor cantități importante de heroină către țări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere, în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.