08:40:49 18.04.2024
Stiri

Dr. Fauci: Aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la primele două

Actualitate 20.05.2021 10:58 Vizualizări1235 Autor: Ziarul National
Dr. Fauci: Aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la primele două Getty Images


O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în aproximativ un an de la vaccinare, consideră celebrul epidemiolog american Anthony Fauci. De aceeași opinie este și directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care a precizat că așteaptă să vadă care vor fi recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite, potrivit CNN.

„Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

El consideră, de asemenea, că probabil nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză, spune Albert Bourla, directorul general al companiei.

„Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, afirmă Bourla.

Prima doză de vaccin Pfizer a fost administrată în Statele Unite pe 14 decembrie 2020, în urmă cu cinci luni.

„Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia”, a mai spus Albert Bourla, adăugând că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie.

Șeful companiei a mai precizat că Pfizer va aștepta să vadă care vor fi recomandările și aprobările Agenției americane a Medicamentului.

Aproape 48% dintre americani au primit cel puțin o doză de vaccin până acum, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Aproximatix 37,8% au fost complet vaccinați.

Statele Unite au înregistrat până acum peste 33 de milioane de cazuri de COVID-19 și mai mult de 587.000 de decese, transmite digi24.ro.

Experții sunt de părere că noul coronavirus va ajunge ca virusul gripei, care are nevoie de un nou vaccin în fiecare an, din cauza mutațiilor care apar și din cauză că imunitatea căpătată dispare destul de repede. Spre deosebire de vaccinul împotriva virusului gripei, cel împotriva pojarului oferă protecție pe viață în cazul a 96% din oameni, arată datele unui studiu Pfizer.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md