Cheia digitală a noului Mustang Mach-E – cea mai bună caracteristică de mașină nouă din ultimii ani. Cum funcționează

20 Mai 2021, 16:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 16:20 // Au Bani //  MD Bani

Ford Mustang Mach-E are o mulțime de caracteristici interesante și utile. De la designul superb la trapa imensă până la gama complet electrică de 305 de mile, Mach-E este o forță tehnologică – chiar dacă puriștii Mustang se plâng că nu este un adevărat Mustang.

Mustang sau nu, Mach-E este o fiară plină de tehnologie. Funcție de conectare și încărcare permite șoferilor să ajungă la o stație de încărcare Electrify America și să conecteze un încărcător și să se îndepărteze fără să fie nevoie să deschidă o aplicație sau să atingă un singur ecran.

Tasta digitală a Mach-E bifează ambele cutii, fiind în același timp incredibil de inteligentă. Nu este o implementare a cheii digitale cu bandă ultra-largă sau ceva nou și de ultimă generație – acestea sunt încă puțin distanțate – dar în testele din această săptămână, telefonul cu Bluetooth, ca setare a cheii, este fiabil și este simplu de utilizat. Și există chiar și un plan de rezervă inteligent dacă telefonul tău moare.

Iată cum funcționează:

După ce ați făcut pașii necesari, cum ar fi cumpărarea unui Ford Mustang Mach-E și achiziționarea unui smartphone, descărcați aplicația FordPass din magazinele de aplicații Apple sau Google Play.
Apoi, când stați în Mach-E cu mașina pornită, un buton „Configurare telefon ca tastă” va apărea pe ecranul FordPass de pe telefon. După o serie de solicitări directe, telefonul dvs. se va conecta la mașină prin Bluetooth și veți fi oprit.

Mașina recunoaște automat telefonul când te îndrepți spre ea, la fel ca și cum ai avea cheia. Luminile se aprind și butonul de deschidere a ușii (care arată un pic ca un buton de acasă al iPhone-ului vechi de la școală) lucește.

Apăsați butonul și ușa se deschide. Apoi, odată ce pășiți înăuntru, o apăsare rapidă a butonului start / stop și mașina prinde viață. Nu există nicio indicație că nu ai o cheie la tine și experiența este complet fără probleme.

Dar dacă telefonul tău moare?

Aproape fiecare Ford și Lincoln vândut în ultimele decenii a avut o caracteristică numită tastatură SecuriCode, iar proprietarii o adoră. Este o serie de cinci butoane rezistente la intemperii de pe ușa șoferului, care permit proprietarilor să introducă un cod și să deblocheze mașinile fără cheie.

Printre altele, este la îndemână să permiți oamenilor să-și închidă mașinile în timp ce practică sporturi de acțiune, cum ar fi înotul, drumețiile sau mersul pe bicicletă, fără a-ți face griji că își pierd cheile sau că nu sunt blocați în mașină. De asemenea, vă permite să vă blocați mașina în timp ce funcționează, evitând spectacolul jenant de a vă fi furat mașina, deoarece ați vrut căldura să curgă în timp ce ați mers la Starbucks.

Dacă telefonul tău moare, evident, conexiunea Bluetooth la mașină nu va fi posibilă. Puteți însă să introduceți codul SecuriCode prestabilit (tastatura este rezistentă la intemperii și chiar funcționează prin mănuși, dacă sunt suficient de subțiri) și mașina se deblochează imediat.

Dar, desigur, nu va începe deoarece nu aveți o cheie:

Dar și Ford s-a gândit la asta. Dacă atingeți ecranul vertical uriaș cu ecran tactil de 15,5 inci montat frontal și central în centrul liniei, apare un ecran care vă cere să introduceți o parolă de rezervă pe care ați configurat-o în timpul configurării inițiale a telefonului ca cheie caracteristică.

Nici nu este un simplu PIN din patru cifre. Este disponibilă o tastatură alfanumerică completă, deci nu este atât de ușor pentru cineva să ghicească cum să pornească mașina și să plece cu ea.


Dacă introduceți corect parola, mașina se gândește puțin înainte de a afișa un mesaj vesel „Parolă acceptată” și care vă permite să apăsați butonul de frână și de pornire pentru a porni mașina ca în mod normal. Nu există nici o degradare a experienței. Pornirea vehiculului cu codul de acces, la fel ca și cu opțiunea cheie pentru smartphone, este identică cu utilizarea cheii standard.

Nu este cel mai convenabil mod de a porni vehiculul, cu siguranță, dar adaugă mai puțin de un minut procesului, atâta timp cât sunteți la îndemână cu o tastatură în stil QWERTY pe ecran.

Ori de câte ori cineva folosește funcția de parolă pentru a porni mașina, aceasta trimite o notificare prin intermediul aplicației FordPass, ca nu cumva adolescentul dvs. să încerce să folosească această funcție pentru a se strecura fără să știți.

Datorită soluțiilor de plată digitală, cum ar fi Apple Pay și licențele de conducere mobile, destul de curând, nu va trebui să port un portofel. Și datorită cheilor Ford și digitale, nu va trebui să ai un fob pentru a intra în mașină.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 13:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 13:34 // Actual //  Lupu Eduard

Prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, potrivit estimărilor făcute de Alexandr Slusari, membrul consiliului Energocom.

„Dacă în următoarele 7 zile nu se vor întâmplă oscilații la prețul gazului la burse, calcule orientative arată că Energocom va furniza Moldovagaz în luna viitoare metan la prețul aproximativ de 350 dolari per 1000 m3. Tendința bursieră, mai ales cea din România, arată că în următoarele luni prețul de achiziție la gaz rămâne cam în parametrii de 300-350 dolari, ceea ce permite micșorarea semnificativă a tarifelor , demult așteptată și meritată de populație și economia națională. După mine, e nevoie și de modificarea metodologiei stabilirii tarifelor, care în condițiile actuale nu poate fi bazată pe prețul mediul anual de achiziționare a gazului și ar trebui să fie mai flexibilă”, spune Slusari.

Mai mult ca atăt, membrul consiliului Energocom, susține că vara Moldovagaz ar trebui să anunțe licitație pentru întregul sezonul rece 2024/2025 și atunci e posibil să fie păstrat acest preț mic de achiziție, indiferent de situația pe burse în toamna-iarnă.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău