BorgWarner a încheiat un contract cu un producător auto european pentru furnizarea de eTurbo pentru mașini hibride

Compania americană BorgWarner a anunțat despre încheierea primului contract pentru furnizarea OEM a inovatoarei turbine electrice eTurbo pentru mașinile hibride în care funcționează și un sistem electric de înaltă tensiune.

Componenta poate spori performanța motorului cu ardere internă, poate accelera răspunsul la apăsarea pedalei respective și poate contribui la încadrarea mașinii în limite de emisii mai stricte.

https://www.youtube.com/watch?v=8OwswYe69_E

eTurbo este un turbocompresor mecanic cu un motor electric integrat, montat direct pe arbore, care se poate roti cu o viteză foarte mare. Astfel, oferă un răspuns mai rapid cu 200% în cazul proceselor de tranziție a supraalimentării, comparativ cu un turbocompresor pus în mișcare de gaze. De asemenea, reduce timpul de atingere a cuplului maxim cu 50%, eliminând aproape în totalitate așa-numitul turbo lag.

Potrivit celor de la BorgWarner, eTurbo funcționează deosebit de bine pe motoarele ce folosesc ciclul Miller (care se găsesc adesea pe modelele hibride), oferind atât o economie de combustibil sporită, cât și emisii reduse, fără pierderi de putere și performanță. Clienții au posibilitatea de a alege electronica de putere integrată sau semi-integrată.

În același timp, eTurbo poate funcționa și în calitate de generator capabil să colecteze excesul de energie din gazele de eșapament și să-l transforme în energie electrică! Aceasta poate fi folosită pentru a încărca bateria (care poate fi mai mică) sau pentru a alimenta sistemul electric al vehiculului.

Avantajele suplimentare ale tehnologiei includ capacitatea sa de a reduce emisiile prin gestionarea post tratării și controlul precis al raportului aer-combustibil. Având capacitatea de a crește contrapresiunea motorului pentru a reduce emisiile, eTurbo acceptă și recircularea la cerere a gazelor de eșapament.

Este pentru prima dată când o turbină electrică va fi utilizată într-un model hibrid, în care partea electrică a unității de propulsie funcționează cu o tensiune de 400 V.

BorgWarner nu dezvăluie producătorul auto care a decis să cumpere astfel de componente și să le pună pe mașinile sale, însă se știe că este o companie majoră originară din Europa. Mașinile cu eTurbo la bord vor fi puse în vânzare din septembrie 2023.

Amintim că BorgWarner este unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto. Astăzi compania produce piese pentru motoare cu ardere internă, hibrizi și vehicule electrice. Turbocompresoarele BorgWarner, piesele de transmisie, solenoizii și diverse componente electrice, piese de distribuție, sunt cunoscute pe piață.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/