Studiu britanic: Șoferii care ascultă R&B ar fi mai periculoși decât cei care ascultă rap

The Sun a publicat rezultatele unui studiu destul de curios, prin care s-a determinat cât de periculoși pot fi șoferii în dependență de genul muzicii ascultate în timpul condusului. Astfel, s-a dovedit că R&B-ul poate duce la producerea unui accident, iar fanii rapului ar fi cei mai atenți la drum.

Experimentul a fost realizat pe o sută de șoferi. Acestora le-au fost incluse diverse melodii pentru audiere și s-a simulat într-un simulator o situație de frânare de urgență de la o viteză de 112 km/h. Împreună cu genurile muzicale, drept referințe au mai servit condusul în liniște și după ce s-a consumat cafea.

S-a constatat că șoferii au reacționat la pericol cel mai prost când ascultau R&B, oprindu-se cu 4.3 metri mai târziu decât era necesar pentru a evita coliziunea cu un obstacol virtual.

Toți ceilalți șoferi au scăpat de accident. Fanii jazz-ului au mai avut o rezervă de 1.2 metri, iar ai rapului 15.5 metri până la impact. Între aceștia s-au încadrat cei care preferă muzica clasică, heavy metal și techno.

De cealaltă parte, s-a calculat că pentru bărbații care călătoreau în tăcere a rămas o rezervă de 14.6 metri, iar pentru femei 21.3 metri. Dar cei care au băut o ceașcă de cafea tare cu 20 de minute înainte de experiment s-au comportat cel mai sigur – s-au oprit la 23.8 metri distanță de obstacol.

Cmentariile sunt închise